طبع گوشت ها به گونهای بر اساس نوع تاثیر و سازگاری که پس از مصرف آن بر افراد میگذارد، دسته بندی میشود. مسلماً گوشت یکی از وعده های غذایی جدا نشدنی از هرم غذایی انسان میباشد. برخی از گوشت ها پس از مصرف به بدن برخی از افراد سازگار هستند اما به برخی دیگر خیر. این موضوع بخاطر نوع مزاج متفاوت و سلیقهی مختلف افراد در انتخاب مواد غذاییشان میباشد.
اگر گوشت غذایتان را متناسب با مزاج خود انتخاب نکنید، نخواهید توانست از خوردن آن لذت ببرد چه بسا که ممکن است دچار دل درد، دل پیچه و یا سایر عوارض دیگر در دراز مدت شوید. پس برای اینکه بدانید طبعتان با مزاج کدام گوشت از حیوانات سازگارتر است و گوشت مورد علاقه خود که طعم خوشایندتری را برایتان دارد را جست و جو نمایید، بهتر است متن زیر را تا پایان مطالعه نمایید و با طبع انواع گوشت ها آشنا شوید.
فهرست مطالب
عوامل تاثیر گذار در طبع انواع گوشت
همانطور که میدانید گوشت سالم بخاطر طعم و خواص بسیار زیادی که دارد، جزو مهمترین مواد خوراکی در بیشتر غذاها است. البته زمانی شما میتوانید از خوردن آن لذت ببرید و از خواص آن بهرهمند شوید که طبع آن مطابق با مزاجتان باشد. طبع انواع گوشت ها با یکدیگر متفاوت بوده و هر یک ازآنها معمولاً میتواند با تعدادی از مزاج ها سازگار باشند.
بر اساس علوم طب سنتی، مزاج انواع گوشت ها به دو دسته گرم و تر تقسیم میشوند. البته میزان گرمی و تری هر دسته با یکدیگر متفاوت بوده و این میزان میتواند در هر کدام از آنها متغیر باشد. چراکه فاکتورهای مختلفی بر این میزان تاثیر گذار هستند که از جمله آنها میتوان به نوع حیوان، جنسیت حیوان، سن حیوان، رنگ پوست حیوان و … اشاره کرد.
مزاج انواع گوشت چهارپایان
انواع گوشت های بسیار متنوع و لذیذی وجود دارد که هر کدام از آنها برای صرف در غذاهای متفاوتی بکار گرفته میشوند. از چهارپایانی نظیر گاو و گوسفند گرفته تا پرنده و آبزیانی نظیر میگو، همگی جز گوشت های محبوب غذاهای انسان میباشد. از میان طبع انواع گوشت، خوشمزه ترین گوشتی که در بین افراد مختلف بیشترین مصرف را دارد گوشت گوسفند نر است و همچینن با متمامی مزاج ها سازگار است.
لازم به اشاره کردن این نکته است که هر چه گوسفند ذبح شده جوان تر باشد قطعا گوشت خوش پخت تر و با کیفیت تری خواهد داشت. خصوصا قسمت سر، دست، سینه، لاشه و قسمت های دیگری با نام راسته که بدون شک چنین گوشتی نرم و ترد بوده و قوای جنسی را افزایش میدهد. همچنین زود هضم بوده و با سیستم گوارشی انسان بسیار سازگار است. برای کسب اطلاعات در رابطه با چگونگی تشیص سن دام میتوانید به مطلب ترفندهای تشخیص سن گوسفند مراجعه کنید.
گوشت بز نیز از گوشت های بسیار پرطرفدار است که از طعمی دلنشین و کیفیتی بالا برخوردار میشود. میزان لذیذ بودن گوشت با سن بز ارتباط مستقیمی دارد. به طوری که هر چه قدر بزغاله جوان تر باشد میزان لذیذ بودن گوشت بیشتر خواهد بود. البته بر اساس علوم مزاج شناسی، گوشت بزغاله نسبت به گوشت گوسفند از گرمی کمتری برخوردار است.
گوشت شتر چندان طرفدار زیادی ندارد اما به دلیل داشتن طعم خاصی که در آن گنجانده شده معمولا میتواند برای برخی افراد مزه دلنشینی داشته باشد. این گوشت، مزاج گرمی دارد.
گوشت گوساله با یانکه طرفداران زیادی دارد اما طبعی سرد دارد. بخاطر همین موضوع بیشتر افراد خوردن آن را پس از گوشت گوسفند ترجیح میدهند.
گوشت انواع پرندگان
از میان طبع انواع گوشت پرندگان، گوشت کبک از محبوبیت بالایی در میان مصرف کنندگان برخوردار است. از جمله دلایل این موضوع شامل:
- خون ساز بودن
- نرمی و تردی زیاد
- داشتن طبع گرم و خشک
- برخورداری از ارزش غذایی بسیار بالا
- تقویت عملکرد قلب
- کمک به افزایش وزن در افراد مختلف
همچنین گوشت بلدرچین بخاطر داشتن طبعی گرم و خشک، ارزش غذایی بسیار بالا، ترد و نرم بودن بیش از اندازه و … از محبوبیت بالایی برخوردار است. البته گوشت این پرنده در دستهی مگوشت های مزاج سرد طبقه بندی میشود. پس توصیه میشود این نوع گوشت را همراه با چاشنی های ملس و گرم میل نمایید و از کباب کردن آن خودداری کنید.
گوشت شتر مرغ نیز از دسته گوشت های بسیار لذیذی است که مورد استفاده افراد بسیاری قرار میگیرد. گوشت این حیوان به دلیل داشتن طبع گرم و خشک توانسته خوراک مناسبی برای افراد سرد مزاج و بلغمی باشد. همچنین افراد با کلسترول خون بالا می توانند گوشت شتر مرغ را در برنامه غذایی خود قرار دهند. زیرا این خوراکی میزان کلسترول پایینی دارد.
طبع گوشت آبزیان
گوشت آبزیان بخاطر خاصیت فراوانی که دارند جدا از بحث طبع و مزاج آنها، در دسته گوشت های گران قیمت قرار میگیرند. البته در این میان میتوان به این نکته اشاره کرد که طبع انواع گوشت آبزیان گرم و تر است و می تواند تاثیر بسزایی در تقویت قوای جنسی افراد داشته باشد.
به عنوان مثال گوشت میگو یکی از لذیذترین و محبوبترین گوشت هایی است که در وعده های غذایی بسیاری خانوارها قرار دارد. گوشت این نوع آبزی حاوی مقادیر زیادی آهن و فسفر است و غالبا میتواند جهت رشد کودکان بسیار مفید باشد. البته فراموش نکنید گوشت میگو دیر هضم تر از گوشت ماهی است پس توصیه می شود افرادی که به بیماری سوء هاضمه دچار هستند از خوردن گوشت میگو امتناع کنند.